Aanbod 

 

 Ik stel een persoonlijk plan voor je samen. Onderdeel hiervan is therapie: praten over wat er speelde en speelt in je leven. Hoe kun je anders tegen dingen aankijken, hoe kun je een positieve mindset ontwikkelen die ondersteunend is aan wat je graag wil in het leven. Ik maak onder andere gebruik van Cognitieve Gedragstherapie (CGT) en Acceptance and Commitment Therapy (ACT).  Bij CGT krijg je zicht op je denkpatronen, je onderzoekt hoe je gedachten samenhangen met je gevoelens en gedrag. Vervolgens leer je hoe je niet-helpende gedachten kan omzetten naar meer helpende gedachten. Wat kan helpen in veranderen hoe je je voelt en wat je kan helpen in het aanleren van meer helpend gedrag. ACT helpt je om op een flexibelere manier om te gaan met obstakels die je tegenkomt in je leven, zodat je kan blijven investeren en ontwikkelen in dingen die je belangrijk vindt. Het is een manier om te leren omgaan met klachten, waardoor je meer persoonlijk veerkracht ontwikkelt.

Daarnaast kunnen we mindfulness/meditatie oefeningen inzetten. Hierbij focussen we veel op je lichaam, je lichaam geeft heel veel aan en het is goed hier naar te luisteren. Maar vaak zijn we zo veel in ons hoofd bezig dat we vaak niet eens meer goed weten wat we in ons lichaam voelen. Je lichaam kan helpen in gezondere keuzes maken voor jezelf en beter je grenzen aan te leren voelen en aan te geven.

Optioneel om meer bij je gevoel te komen helpen creatieve uitingen enorm. Met alleen praten komen we vaak niet goed helemaal bij ons gevoel. Muziek en schilderen/tekenen kunnen daarin heel goed werken. Het kan enorm goed werken om ons gevoel om te zetten in iets constructiefs (helpends) in plaats van destructief (niet helpend, het erger makend). Ook pak je hiermee meer de onbewuste lagen mee, die daardoor meer bewust kunnen worden, zodat je hiermee kan werken en/of het kan helen.

Ook helpt de natuur om je dichter bij jezelf te laten komen en je meer verbonden te voelen met de wereld om je heen. We kunnen bijvoorbeeld een stuk wandelen, eventueel in stilte of we doen bijvoorbeeld een meditatie oefening.

Verder kan ik Milow meenemen, in overleg natuurlijk, om lekker mee te knuffelen, maar eventueel ook voor een stukje energie en systemisch werk. 

Mini retreat: Natuur en Mindfulness

Mini versie van het programma. 3 of 4 uurtjes om dichterbij jezelf te komen. Even uit je drukke leven, tijd voor jezelf en je eigen proces, jezelf opladen en met vernieuwde energie weer verder kunnen.

 

 

  Investering

* Een losse sessie van 45 minuten is 85 euro. 

* Mini retreat: Natuur en mindfulness

200 euro