Over Dagmar

Mijn naam is Dagmar de Vries. Ik ben intuïtief coach en psycholoog.

In 2011 heb ik de studie Psychologie afgerond aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Voor mij was dit echter nooit het hele verhaal, dit was nog maar het begin van mijn ontdekkingsreis. Tijdens mijn studie had ik al een keer te maken gehad met een depressie en ook na mijn studie kwam deze weer om de hoek kijken. Hoe kon ik me nu goed blijven voelen en weer lekker in mijn vel komen te zitten?

Ik mocht een reis beginnen naar mijn gevoel. Die ik met antidepressiva nu net zo mooi weg had weten te drukken. Het begon met mindfulness. Het leren voelen van je lichaam, ademhalingsoefeningen, in het nu aanwezig zijn. In plaats van in het verleden met vervelende gevoelens over wat er gebeurd is of in angst over de toekomst. Dit bracht al een hoop inzichten, maar was nog niet het hele verhaal. Ik had ondertussen een redelijk stabiel leven, maar ik kon er niet meer tegen dat ik van veel dingen niks meer voelde door de antidepressiva. Plus het feit dat ik onder andere door die medicijnen enorm was aangekomen en soms totaal geen energie had.

Ik ging werken bij een school voor hooggevoelige kinderen die vastliepen in het reguliere onderwijs. Vanuit hieruit kregen we spirituele/energetische cursussen aangeboden en ben ik zelf verschillende cursussen gaan doen. De één zinvoller dan de ander. Hierin heb ik zelf mijn weg moeten vinden wat voor mij werkt, een intens proces. Maar ik ontdekte dat op een ander level nog een andere wereld verscholen ligt, waar je mee kan werken. Laten we het je intuïtie noemen.

Ik ben langzaam gaan afbouwen met de antidepressiva met een speciaal afbouwprogramma met supplementen. Ook allerlei andere tekorten ben ik via een natuurarts gaan behandelen. Stukje bij beetje ging ik meer voelen en ervaren en me soms ook beter voelen.

Ik zat helemaal aan de alternatieve kant en was zelfs anti-regulier. Tot ik erachter kwam dat dit ook niet het hele verhaal was. Het was de bedoeling dat ik beide werelden ging verenigen. De psychologische/wetenschappelijke/cognitieve kant met de alternatieve/intuïtieve/gevoels kant. Plus dat ik in mijn persoonlijke leven weer meer met mijn passie ben gaan doen: muziek en zingen.

Ik heb een heleboel dingen hervonden en ik wil graag anderen gaan helpen om dit ook weer te hervinden.  Natuurlijk heb ik ook wel eens moeilijke momenten of emoties/gevoelens, maar ik kan altijd terug naar een bepaalde basis in mezelf.

Ik heb rust gevonden en vertrouwen. Ik heb veel meer vrijheid in alles, ik heb energie genoeg om de dingen te doen die ik wil. Ik kan omgaan met de gedachten, emoties en gevoelens die ik heb. Ik heb geen depressies meer. Ik slik geen medicijnen, ik ben veel slanker en eet gezondere dingen. Ik beweeg veel. Ik ben veel positiever ingesteld. Ik leef een stuk onbezorgder. Ik ben in verbinding met mezelf, met de natuur en het bovennatuurlijke. Ik kan aan wat er op mijn pad komt, ik kan op tijd afstand van zaken nemen als het me niet dient of teveel kost. Ik voel me beschermd. Ik kan veel meer mijn eigen keuzes maken en laat me minder door andere mensen beïnvloeden. Ik heb zoveel meer inzicht in mezelf en in hoe mensen in elkaar zitten. En ik heb geleerd hoe ik andere mensen hiermee ook in hun kracht zet zonder dat dit ten koste gaat van mezelf.